Fastelavn

Fastelavn:
Her på siden kan du finde udklædning og tilbehør til fastelavnsfesten. I vores sortiment kan du finde kostumer til børn i god kvalitet, fastelavnsris samt fastelavnstønder i høj kvalitet fra danske skove. Her er alt fra prinsessekjoler & diademer til seje Ninjaer og superhelte og de mindste børn kan klæde sig ud som dyr med hale og ører . Er du vild med dinosauer ? Hvorfor så ikke hoppe i en sej dinosauer udklædning.

Katten af tønden:
Fastelavn ligger altid syv uger før påskedag og kommer af det tyske “fastelabend” der betyder aftenen inden faste. I dag er fastelavn mest en fest for børnen, der klæder sig ud og slår katten af tønden.  I gamle dage var der en rigtig kat i tønden, der symboliserede både det gode og det onde, man gerne ville beskytte sig imod. I dag fylder vi  tønderne med slik og katten er i stedet lavet af papir sat fast på tønden.

Fest og ryttere på hest :
I Dragør, hvor vores lille butik ligger, er fastelavn en gammel tradition og en stor højtid. Den bliver fejret både søndag og mandag med tøndeslagning fra hesteryg. Det er et fantastisk syn at se alle de pyntede hest og ryttere, iført høj hat, hvid skjorte og broderede sorte veste slå til tønden med fuld fart på hesten.
Oprindeligt var det hollænderne der tog traditionen med da de kom til Amager i 1500 tallet. Siden da har rytterne samles om morgenen, reddet med flagmænd  og musikvogn rundt på visitter til en rompunch.

Børnen bliver heller ikke snydt for en herlig fest. Skoler og institutioner holder traditionen tro tøndeslagning ,med fastelavnsboller, for alle byens glade og udklæde børn.

Viser 1–16 af 132 resultater